Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Novice in dogodki

Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Osnovno usposabljanje za Prodajalce FFS

22.11.2021

Obveščamo vas, da Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije organizira OSNOVNO usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za PRODAJALCE FFS, ki bo potekalo od 01. decembra do 03. maja 2021. Na usposabljanje se prijavite s...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Odpoved enodnevnih delavnic: Dopolnilna dejavnost na kmetiji

11.11.2021

Odpoved enodnevnih delavnic:  DOPOLNILNA DEJAVNOST NA KMETIJI – ODLIČNA POSLOVNA PRILOŽNOST in DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE, ki sta bili planirani v ponedeljek 15. in sredo 17. novembra 2021, na IHPS v Žalcu. Nova termina izvedbe delavnic bosta objavljena takoj, ko bo...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Video o tehnologiji pridelave visokega fižola v hmeljiščih v premeni

09.11.2021

Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije sodeluje kot partner v projektu EIP Zrnate stročnice - pridelava, predelava in uporaba, cilj katerega je med drugim uvajanje novih praks tehnologije pridelave zrnatih stročnic za različne sisteme pridelave, pri čemer inštitut sodeluje na...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Obisk na Tehnološki fakulteti v Novem Sadu

04.11.2021

Predstavniki Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo so v mesecu oktobru obiskali Tehnološko fakulteto v Novem Sadu v okviru bilateralnega projekta "Pridobivanje visokokakovostnih funkcionalnih dodatkov za proizvodnjo piva s tehnikami zelene ekstrakcije". Delegacijo inštituta je v imenu fakultete...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Vabimo vas na enodnevni delavnici Dopolnilna dejavnost na kmetiji…

03.11.2021

Vabimo vas na enodnevni delavnici  Dopolnilna dejavnost na kmetiji – odlična poslovna priložnost in domača predelava sadja v sok, kis in suho sadje, ki bo v ponedeljek 15. in sredo 17. novembra 2021  10.00 uri, na  IHPS v Žalcu. Celotno vabilo s poudarki delavnic:

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Priglasitev pridelka hmelja letnika 2021

22.10.2021

V skladu s 150. členom Zakona o kmetijstvu vas obveščamo, da je zadnji rok za priglasitev pridelka hmelja letnika 2021 do 30. oktobra 2021. Hmeljarji morate do tega datuma priglasiti na IHPS - organizaciji pooblaščeni za kontrolo in certificiranje pridelka hmelja, vse...

Preberi več
Logotip 45.-te obletnice vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin.

Vabljeni na sejem Narava – zdravje 20. – 23. oktober 2021

15.10.2021

Obveščamo, vas, da IHPS letos sodeluje na sejmu Narava - zdravje od 20. - 23. oktobra 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v dvorani KOCKA – A2. Predstavili bomo aktivnosti inštituta na področju zdravilnih in aromatičnih rastlin. Za obiskovalce...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Predstavitev rezultatov projekta EIP visok fižol v hmeljiščih

05.10.2021

Predstavitev rezultatov projekta v strokovnem prispevku, objavljenem v Agriculture & Food, Volume 9, 2021 S prispevkom »High bean production in Slovenian hop fields«  sta dr. Barbara Čeh in Bojan Čremožnik  predstavila...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Objavljamo petletni program razvoja IHPS

22.09.2021

Objavljamo petletni program razvoja Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS) za obdobje 2022-2026, ki ga je na podlagi 19. člena statuta IHPS dne 17.8.2021 sprejel Svet zavoda Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. 5-letni program razvoja Inštituta za hmeljarstvo...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 6. septembra

07.09.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla v Savinjski dolini okrog 19. avgusta, na Koroškem pa okrog 25. avgusta. Sorta Styrian gold je prešla v tehnološko...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani