Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Novice in dogodki

Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 8. avgusta

09.08.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Večina nasadov sorte Savinjski golding v Savinjski dolini od zadnjega vzorčenja napredovala že v fenofazo razvoja BBCH 85 – napredna zrelost, kar pomeni, da je vsaj 50 % storžkov kompaktnih, imajo že značilno aromo, sicer še rahlo. Habitus...

Preberi več
b

Hi-tech klepet: Kapljično namakanje je pot

05.08.2022

Pred kratkim objavljen članek o aktualnih namakalnih temah v časniku Finance.

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 3. avgusta

05.08.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS S prvim vzorčenjem smo pri sorti Savinjski golding začeli 3. avgusta, in sicer na lokacijah Vrbje, Kapla. Večina nasadov sorte Savinjski golding v Savinjski dolini je v letošnji sezoni v tem terminu že v fenofazi razvoja BBCH 85 – napredna...

Preberi več
b

Namakanje hmelja

03.08.2022

Zadnje padavine (ponedeljek in torek, 1. in 2. 8.) niso bile tako obilne kot je bilo pričakovano. Stanje količine vode v tleh je zaradi lokalne razporejenosti padavin in glede na predhodno namakanje različno. Pri namakanju naj vam bo v pomoč informacija, da v tej rastni fazi in v tem vremenu...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2022 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani