Marija Hribernik

Naziv, ime in priimek
Marija Hribernik
Popolni naziv
dipl. inž. kem. tehnol.
Oddelek (kratica)
OAP
Delovno mesto
Vodja kakovosti na IHPS
Skupina
Raziskovalci
Telefon
03 71 21 631
E-naslov
Marija.Hribernik@ihps.si
Področje dela

Agrokemija, pivovarstvo, vodenje kakovosti

Delovne izkušnje

1990 1991: Nafta Lendava, pripravnica na oddelku Kontrola kakovosti

1991 – 1997: Ilirija Lendava, vodja službe kontrole kakovosti Kemija

1997 – 1998: Kmetijska in gospodinjska šola Šentjur

1998 – danes: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Oddelke za agrokemijo in pivovarstvo, vodja kakovosti in analitik

Kratek življenjepis

Marija Hribernik je zaključila študij kemijske tehnologije na Univerzi v Mariboru. Kot priprav–nica se je leta 1990 zaposlila v Nafti v Lendavi na oddelku Kontrole kakovosti. Po opravljenem pripravništvu je delo nadaljevala v Iliriji v Lendavi kot vodja službe kontrole kakovosti profitnega centra Kemija, kjer je bila tudi soustvarjalka vzpostavljanja sistema kakovosti po ISO 9001. Leta 1997 je opravljala pedagoško delo na Kmetijski in gospodinjski šoli Šentjur. Od leta 1998 naprej je kot vodja kakovosti zaposlena na Oddelku za agrokemijo in pivovarstvu na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. Od leta 1999 vodi sistem kakovosti po SIST EN ISO/IEC 17025, po katerem je Oddelek za agrokemijo in pivovarstvo akreditiran pri Slovenski akreditaciji kot preskuševalni laboratorij za področje hmelja in piva. Na IHPS vodi sistem kakovosti še za področja:

  • certificiranja oz. uradnega potrjevanja razmnoževalnega materiala in sadik hmelja ter semena poljščin,
  • dobre eksperimentalne prakse (GEP) za izvajalca testov in analiz za pridobivanje podatkov o učinkovitosti FFS,
  • izvajanje preskušanj, nalog javne službe in nalog javne službe po javnem pooblastilu.

Poleg vodenja kakovosti opravlja delo analitika v preskuševalnem laboratoriju OAP.

Pedagoško delo

1997- 1998: pedagoško delo na Kmetijski in gospodinjski šoli Šentjur

2013 – danes: usposobljen mentor dijakom oziroma študentom za praktično usposabljanje.

Izbrana dela (max 5)
  1. Poslovnik kakovosti po SIST EN ISO/IEC 17025 za potrebe akreditacije preskuševalnega laboratorija za področje hmelja in piva.
  2. Poslovnik kakovosti za področje certificiranja oz. uradnega potrjevanja razmnoževalnega materiala in sadik hmelja in semena poljščin.
  3. Poslovnik kakovosti za sistem kakovosti dobre eksperimentalne prakse (GEP) za izvajalca testov in analiz za pridobivanje podatkov o učinkovitosti FFS.
  4. Poslovnik kakovosti za sistem kakovosti po ISO 9001.
  5. Poslovnik kakovosti za izvajanje preskušanj v Laboratoriju za varstvo rastlin, naloge Javne službe (JS) in naloge JS po javnem pooblastilu za OVR.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE

© 2016 - 2019 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki