Sadilni material hmelja – Certificirane sadike hmelja – CSA

Sadika hmelja
Sadilni material hmelja

Pridelava certificiranega sadilnega materiala hmelja  – certificirane sadike A, za pridelovalce v Sloveniji, poteka skladno z zakonodajo na tem področju.

Naročila za pridelavo sprejemamo v jesenskem obdobju za naslednjo vegetacijo.  In sicer za sorte: AURORA, CELEIA, SAVINJSKI GOLDING, BOBEK, STYRIAN GOLD, STYRIAN EUREKA, CERERA, STYRIAN WOLF, STYRIAN CARDINAL in STYRIAN EAGLE.

Prav tako sprejemamo naročila za sadilni material sort v preizkušanju  – t.i. dišavni križanci (102/44, 105/220, 214/61).

Naročila sprejemamo po vrstnem redu (datum naročila) do zapolnitve kapacitet. Informacije pridobite pri Moniki Oset Luskar osebno ali po tel.: 03/71-21-634, 041/894-635.

Pojasnilo:

Inštitut prideluje sadike hmelja certifikata A po predhodnem naročilu. Kapaciteta razmnoževanja je odvisna od števila matičnih rastlin, ki jih vzdržujemo v skladu s certifikacijsko shemo za hmelj. Glede na nedorečeno sortno politiko v slovenskem hmeljarstvu imamo bazo matičnih rastlin za posamezne sorte po naših predvidevanjih.

Za morebitna večja povpraševanja za posamezno sorto je potrebno bazo matičnih rastlin povečati, za kar je pa potrebna minimalno ena rastna sezona.

Zato vas prosimo, da ob resnih namerah za sajenje posamezne sorte v večjih količinah najavite t.i. rezervacijo naročila za sadike dve leti prej.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE

© 2016 - 2018 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki