Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Sadilni material hmelja – Certificirane sadike hmelja – CSA

Sadika hmelja v lončku
Sadilni material hmelja

Pridelava certificiranega sadilnega materiala hmelja  – certificirane sadike A, poteka skladno z zakonodajo na tem področju.

Naročila za pridelavo sprejemamo v jesenskem obdobju za naslednjo vegetacijo oziroma do meseca marca v tekočem letu. In sicer za sorte: AURORA, CELEIA, SAVINJSKI GOLDING, BOBEK, STYRIAN GOLD, STYRIAN EUREKA, DANA, CERERA, STYRIAN WOLF, STYRIAN CARDINAL, STYRIAN EAGLE, STYRIAN KOLIBRI, STYRIAN DRAGON in STYRIAN FOX.

Naročila sprejemamo po vrstnem redu (datum naročila) do zapolnitve kapacitet. Informacije pridobite po tel.: 03/71-21-634 in na monika.oset-luskar@ihps.si

Pojasnilo:

IHPS prideluje sadike hmelja certifikata A po predhodnem naročilu. Kapaciteta razmnoževanja je odvisna od števila matičnih rastlin, ki jih vzdržujemo v skladu s certifikacijsko shemo za hmelj. Glede na nedorečeno sortno politiko v slovenskem hmeljarstvu imamo bazo matičnih rastlin za posamezne sorte po naših predvidevanjih.
Za morebitna večja povpraševanja za posamezno sorto je potrebno bazo matičnih rastlin povečati, za kar je pa potrebna minimalno ena rastna sezona.
Zato vas pozivamo, da ob resnih namerah za sajenje posamezne sorte v večjih količinah najavite t.i. rezervacijo naročila za sadike dve leti prej.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2022 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani