Uvodno srečanje projektov LIFE

V četrtek (7. 11. 2019) se je v Bruslju odvijalo uvodno srečanje projektov LIFE, ki ga je gostila Evropska komisija, natančneje EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterpises). Dogodka sta se udeležila vodja projekta LIFE BioTHOP dr. Barbara Čeh in finančni svetovalec Miha Jazbinšek. Namen sestanka je bil predstaviti pravila programov LIFE, dotične politike, način sodelovanja z EASME in vlogo zunanjih nadzornikov za izvajanje projekta.

  

Za predstavitev projekta je prišla na vrsto tudi dr. Barbara Čeh, ki sodelujočim predstavila projekt LIFE BioTHOP.

  

Ponosni smo, da je projekt BioTHOP, katerega namen je vpeljava biorazgradljive vrvice v slovenska hmeljišča in uporaba odpadne hmeljevine v novih industrijskih produktih, eden izmed 46 sprejetih projektov LIFE.

Na drugi dan uvodnega srečanja (8. 11. 2019) je potekala diskusija o komunikaciji in širjenju projektnih aktivnostih ter dosežkih. EASME (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterpises) in NEEMO (skupina zunanjih nadzornikov) so predstavili tudi splošne pogoje programov LIFE, kako produkte spraviti na tržišče in zahteve za poročanje. Pridobljene informacije nam bodo v pomoč pri vodenju projekta.

LIFE je največji evropski finančni mehanizem, namenjen izključno ukrepom na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam. S sofinanciranjem projekta BioTHOP smo dobili priložnost izboljšati odnos hmeljarstva do narave.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE

© 2016 - 2020 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki