Ksenija Rutnik
Naziv, ime in priimek
Ksenija Rutnik
Popolni naziv
Magistrica inženirka kemijske tehnike
Oddelek (kratica)
OAP
Delovno mesto
Mlada raziskovalka
Skupina
Raziskovalci
Telefon
03 71 21 630
E-naslov
ksenija.rutnik@ihps.si
Področje dela
Agrokemija in pivovarstvo
Kratek življenjepis
2010-2014: Gimnazija Slovenske Konjice.
2014-2017: Študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Kemijska tehnologija (UNI), Maribor. Naslov diplomske naloge: Optimizacija in validacija metode za določanje sestave eteričnih olj hmelja s plinsko kromatografijo, IHPS.
2017-2019: Podiplomski študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Biokemijsko inženirstvo, Maribor. Naslov magistrske naloge: Izolacija keratina iz perja s hidrotermičnimi postopki, FKKT.
2019-sedaj: Doktorska študentska na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru (smer kemija) ter zaposlena kot mlada raziskovalka na IHPS.
Izbrana dela (max 5)
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. The stability of hop (Humulus lupulus L.) resins during long-period storage. Plants. 2023, vol. 12, no. 4, art. 936, str. 1-16, ilustr. ISSN 2223-7747. https://www.mdpi.com/2223-7747/12/4/936, DOI: 3390/plants12040936. [COBISS.SI-ID 142465283
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Impact of hop freshness on dry hopped beer quality. Foods. 2022, vol. 11, iss. 9, art. 1310, str. 1-14, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/9/1310, DOI: 10.3390/foods11091310. [COBISS.SI-ID 106639107
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Changes in hop (Humulus lupulus L.) oil content and composition during long-term storage under different conditions. Foods. 2022, vol. 11, iss. 19, art. 3089, str. 1-20, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/19/3089, DOI: 10.3390/foods11193089. [COBISS.SI-ID 128588291
- RUTNIK, Ksenija, KOŠIR, Iztok Jože, OCVIRK, Miha. Vpliv staranja na kemijsko sestavo hmelja = Impact of aging on hop chemical composition. Hmeljarski bilten. [Tiskana izd.]. 2019, 26, str. 91-98, iiustr. ISSN 0350-0756. [COBISS.SI-ID 943223
- RUTNIK, Ksenija, KNEZ MAREVCI, Maša, KOŠIR, Iztok Jože. Hop essential oil: chemical composition, extraction, analysis, and applications. Food reviews international. 2022, vol. 38, no. s1, str. 529-551. ISSN 8755-9129. DOI: 10.1080/87559129.2021.1874413. [COBISS.SI-ID 50276355]
Povezava Sicris

Naziv, ime in priimek
Ksenija Rutnik
Popolni naziv
Magistrica inženirka kemijske tehnike
Oddelek (kratica)
OAP
Delovno mesto
Mlada raziskovalka
Skupina
Raziskovalci
Telefon
03 71 21 630
E-naslov
ksenija.rutnik@ihps.si
Področje dela
Agrokemija in pivovarstvo
Kratek življenjepis
2010-2014: Gimnazija Slovenske Konjice.
2014-2017: Študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Kemijska tehnologija (UNI), Maribor. Naslov diplomske naloge: Optimizacija in validacija metode za določanje sestave eteričnih olj hmelja s plinsko kromatografijo, IHPS.
2017-2019: Podiplomski študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Biokemijsko inženirstvo, Maribor. Naslov magistrske naloge: Izolacija keratina iz perja s hidrotermičnimi postopki, FKKT.
2019-sedaj: Doktorska študentska na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru (smer kemija) ter zaposlena kot mlada raziskovalka na IHPS.
Izbrana dela (max 5)
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. The stability of hop (Humulus lupulus L.) resins during long-period storage. Plants. 2023, vol. 12, no. 4, art. 936, str. 1-16, ilustr. ISSN 2223-7747. https://www.mdpi.com/2223-7747/12/4/936, DOI: 3390/plants12040936. [COBISS.SI-ID 142465283
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Impact of hop freshness on dry hopped beer quality. Foods. 2022, vol. 11, iss. 9, art. 1310, str. 1-14, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/9/1310, DOI: 10.3390/foods11091310. [COBISS.SI-ID 106639107
- RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Changes in hop (Humulus lupulus L.) oil content and composition during long-term storage under different conditions. Foods. 2022, vol. 11, iss. 19, art. 3089, str. 1-20, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/19/3089, DOI: 10.3390/foods11193089. [COBISS.SI-ID 128588291
- RUTNIK, Ksenija, KOŠIR, Iztok Jože, OCVIRK, Miha. Vpliv staranja na kemijsko sestavo hmelja = Impact of aging on hop chemical composition. Hmeljarski bilten. [Tiskana izd.]. 2019, 26, str. 91-98, iiustr. ISSN 0350-0756. [COBISS.SI-ID 943223
- RUTNIK, Ksenija, KNEZ MAREVCI, Maša, KOŠIR, Iztok Jože. Hop essential oil: chemical composition, extraction, analysis, and applications. Food reviews international. 2022, vol. 38, no. s1, str. 529-551. ISSN 8755-9129. DOI: 10.1080/87559129.2021.1874413. [COBISS.SI-ID 50276355]
Povezava Sicris