Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Ksenija Rutnik

Naziv, ime in priimek
Ksenija Rutnik
Popolni naziv
Magistrica inženirka kemijske tehnike
Oddelek (kratica)
OAP
Delovno mesto
Mlada raziskovalka
Skupina
Raziskovalci
Telefon
03 71 21 630
E-naslov
ksenija.rutnik@ihps.si
Področje dela

Agrokemija in pivovarstvo

Kratek življenjepis

2010-2014: Gimnazija Slovenske Konjice.

2014-2017: Študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Kemijska tehnologija (UNI), Maribor. Naslov diplomske naloge: Optimizacija in validacija metode za določanje sestave eteričnih olj hmelja s plinsko kromatografijo, IHPS.

2017-2019: Podiplomski študij na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer: Biokemijsko inženirstvo, Maribor. Naslov magistrske naloge: Izolacija keratina iz perja s hidrotermičnimi postopki, FKKT.

2019-sedaj: Doktorska študentska na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru (smer kemija) ter zaposlena kot mlada raziskovalka na IHPS.

Izbrana dela (max 5)
  • RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. The stability of hop (Humulus lupulus L.) resins during long-period storage. Plants. 2023, vol. 12, no. 4, art. 936, str. 1-16, ilustr. ISSN 2223-7747. https://www.mdpi.com/2223-7747/12/4/936, DOI: 3390/plants12040936. [COBISS.SI-ID 142465283
  • RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Impact of hop freshness on dry hopped beer quality. Foods. 2022, vol. 11, iss. 9, art. 1310, str. 1-14, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/9/1310, DOI: 10.3390/foods11091310. [COBISS.SI-ID 106639107
  • RUTNIK, Ksenija, OCVIRK, Miha, KOŠIR, Iztok Jože. Changes in hop (Humulus lupulus L.) oil content and composition during long-term storage under different conditions. Foods. 2022, vol. 11, iss. 19, art. 3089, str. 1-20, ilustr. ISSN 2304-8158. https://www.mdpi.com/2304-8158/11/19/3089, DOI: 10.3390/foods11193089. [COBISS.SI-ID 128588291
  • RUTNIK, Ksenija, KOŠIR, Iztok Jože, OCVIRK, Miha. Vpliv staranja na kemijsko sestavo hmelja = Impact of aging on hop chemical composition. Hmeljarski bilten. [Tiskana izd.]. 2019, 26, str. 91-98, iiustr. ISSN 0350-0756. [COBISS.SI-ID 943223
  • RUTNIK, Ksenija, KNEZ MAREVCI, Maša, KOŠIR, Iztok Jože. Hop essential oil: chemical composition, extraction, analysis, and applications. Food reviews international. 2022, vol. 38, no. s1, str. 529-551. ISSN 8755-9129. DOI: 10.1080/87559129.2021.1874413. [COBISS.SI-ID 50276355]
Povezava Sicris
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani