/ Novice in dogodki / Arhiv
Arhiv
Obnovitveno usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za prodajalce FFS
10.10.2022
Obveščamo vas, da Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije organizira OBNOVITVENO usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za PRODAJALCE FFS, ki bo potekalo 26. oktobra 2022. Na usposabljanje se prijavite s prijavnico, ki...
Preberi več
Javno naročilo za postavitev steklenjaka
28.09.2022
Obveščamo vas, da je na portalu Javnih naročil objavljeno Javno naročilo za postavitev steklenjaka.
Razpisna dokumentacija in priloge: [zip]. Povezava do...
Preberi več
BioTHOP in IHPS z bronastim priznanjem GZS med slovenskimi inovacijami leta
23.09.2022
V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije že 20. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Podelitev je potekala pod sloganom Z inovacijami presegamo meje na Brdu pri Kranju. Nacionalna priznanja GZS...
Preberi več
Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 8. septembra za sorto Styrian Wolf
09.09.2022
Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS
Sorta Styrian Wolf je prešla v tehnološko zrelost. Masa 100 suhih storžkov se je ustalila pri 10,3 g. Vlaga je ustaljena pri 73,0 %. Vsebnost alfa-kislin v zračno suhem hmelju je prav tako ustaljena pri 14,0 %. Storžki so zeleni,...
Preberi več
Video gradivo o gospodarsko pomembnemu škodljivemu organizmu zlati trsni rumenici.
07.09.2022
Zlata trsna rumenica je nevarna bolezen vinske trte, ki se širi v slovenskih vinogradih. V videu so opisani simptomi bolezni, prenašalci in potrebni ukrepi za preprečitev širjenja bolezni.
Alenka Ferlež Rus, specialistka za varstvo rastlin na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo...
Preberi več
Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 5. septembra
06.09.2022
Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS
Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ.
Pri sorti Celeia se masa 100 suhih storžkov okrog od zadnjega vzorčenja bistveno ni spremenila in...
Preberi več
Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 1. septembra
02.09.2022
Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS
Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ.
Sorta Bobek na lokacijah, kjer ni bilo mogoče namakanje tekom vegetacije, ni dobro razvila...
Preberi več
Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 29. avgusta
30.08.2022
Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS
Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ.
Sorta Bobek na lokacijah, kjer ni bilo mogoče namakanje tekom vegetacije, ni dobro razvila...
Preberi več
Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 25. avgusta
26.08.2022
Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS
Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ.
Sorta Celeia: vlaga je v Savinjski dolini od 81,2 % do 82,4 %, masa 100 suhih storžkov od 7,5 do...
Preberi več
Smernice za ravnanje s hmeljevino
24.08.2022
Obveščamo Vas, da so bile v okviru evropskega projekta LIFE BioTHOP izdane Smernice za ravnanje s hmeljevino in njeno predelavo v kompost na kmetijskem gospodarstvu, ki se ukvarja s hmeljarstvom. V smernicah je podrobno opisano ravnanje s hmeljevino pred in med kompostiranjem ter možnost uporabe...
Preberi več