Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Kemijske analize

OAP_Kemijske-analize (5)Na področju analize vzorcev tal se ukvarjamo z določanjem makro in mikrohranil v njih kot so dušik, fosfor, kalij, kalcij, magnezij, bor in drugi. Rezultati pokažejo založenost tal s tem snovmi in so osnova za izdelavo gnojilnih načrtov v odvisnosti od založenosti tal in predvidene rabe.

V analitiki hmelja in piva imamo vpeljane in validirane praktično vse analizne metode, ki so zbrane v Analitiki-EBC in zbirki metod MEBAK. Tesno sodelujemo z mednarodnimi organizacijami, ki so zadolžene za raziskovalni in strokovni razvoj novih preskusnih metod v okviru analizne komisije Evropskega pivovarskega združenja  in analizne skupine hmeljnih laboratorijev.

V povezavi z drugimi deležniki izvajamo analizne metode določanja različnih sekundarnih metabolitov v rastlinskih tkivih, s posebnim poudarkom na eteričnih oljih in polifenolnih spojinah. V dogovoru s partnerji uvajamo nove potrebne preskusne metode za določanje parametrov, ki so potrebni za oceno kvalitete agroživilskih izdelkov.

Na področju živilskih izdelkov izvajamo strokovno in raziskovalno delo, ki je povezano z varnostjo in kakovostjo prehrambnih izdelkov, ki zajema določanje dovoljenih/nedovoljenih, označenih ali neoznačenih dodatkov kot so barvila, arome, konzervansi, antioksidanti… in ugotavljanje pristnosti živilskih izdelkov v smislu geografskega porekla, botanične čistosti, leta pridelave…

 

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani