Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Predstavitev

Delo inštituta ima sicer poudarek na hmeljarstvu in pivovarstvu, vendar naše delo obsega tudi raziskovalno in strokovno delo na drugih področjih agronomije. Preko raziskovalni programov, temeljnih, aplikativnih in ciljnih raziskovalnih projektov ter sodelovanja na različnih razpisih in v okviru tržnih poskusov dodelujemo agrotehniko pridelave poljščin, preizkušamo nova gnojila in biostimulatorje, izdelujemo gnojilne nasvete in gnojilne načrte na podlagi analize tal, izdelujemo elaborate na področju namakanja.

Opravljamo raziskovalne in strokovne naloge s področja kmetijske ekologije, trajnostne rabe naravnih virov in varovanja okolja. Naše glavne dejavnosti so usmerjene v učinkovito podporo kmetijski pridelavi in varovanju okolja ter hkrati odgovornemu in trajnostnemu upravljanju kmetijskega prostora oz. kmetijskih ekosistemov. Objavljajmo znanstvene in strokovne članke, usposabljanja študentov, dijakov in neposrednih uporabnikov.

Polje z rastlinami v poslusnih blokih, zadaj hala

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani