Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Arhiv

Storžek hmelja v dveh barvah (temnozeleni listi in svetlo zeleni storžek)

Javno naročilo za postavitev steklenjaka

28.09.2022

Obveščamo vas, da je na portalu Javnih naročil objavljeno Javno naročilo za postavitev steklenjaka. Razpisna dokumentacija in priloge: [zip]. Povezava do...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

BioTHOP in IHPS z bronastim priznanjem GZS med slovenskimi inovacijami leta

23.09.2022

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije že 20. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Podelitev je potekala pod sloganom Z inovacijami presegamo meje na Brdu pri Kranju. Nacionalna priznanja GZS...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 8. septembra za sorto Styrian Wolf

09.09.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Styrian Wolf je prešla v tehnološko zrelost. Masa 100 suhih storžkov se je ustalila pri 10,3 g. Vlaga je ustaljena pri 73,0 %. Vsebnost alfa-kislin v zračno suhem hmelju je prav tako ustaljena pri 14,0 %. Storžki so zeleni,...

Preberi več

Video gradivo o gospodarsko pomembnemu škodljivemu organizmu zlati trsni rumenici.

07.09.2022

Zlata trsna rumenica je nevarna bolezen vinske trte, ki se širi v slovenskih vinogradih. V videu so opisani simptomi bolezni, prenašalci in potrebni ukrepi za preprečitev širjenja bolezni. Alenka Ferlež Rus, specialistka za varstvo rastlin na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 5. septembra

06.09.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ. Pri sorti Celeia se masa 100 suhih storžkov okrog od zadnjega vzorčenja bistveno ni spremenila in...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 1. septembra

02.09.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ. Sorta Bobek na lokacijah, kjer ni bilo mogoče namakanje tekom vegetacije, ni dobro razvila...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 29. avgusta

30.08.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ. Sorta Bobek na lokacijah, kjer ni bilo mogoče namakanje tekom vegetacije, ni dobro razvila...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 25. avgusta

26.08.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Podajamo rezultate o spremljanju parametrov tehnološke zrelosti (TZ) za sorte, za katere še nismo izdali napovedi o prehodu v TZ. Sorta Celeia: vlaga je v Savinjski dolini od 81,2 % do 82,4 %, masa 100 suhih storžkov od 7,5 do...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Smernice za ravnanje s hmeljevino

24.08.2022

Obveščamo Vas, da so bile v okviru evropskega projekta LIFE BioTHOP izdane Smernice za ravnanje s hmeljevino in njeno predelavo v kompost na kmetijskem gospodarstvu, ki se ukvarja s hmeljarstvom. V smernicah je podrobno opisano ravnanje s hmeljevino pred in med kompostiranjem ter možnost uporabe...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2022 – rezultati vzorčenja 22. avgusta

23.08.2022

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je dozorela v nenamakanih ali manj namakanih hmeljiščih Savinjske doline okrog 8. oziroma 9. avgusta, v večini hmeljišč na težjih tleh in v redno namakanih nasadih pa je ta sorta prešla v tehnološko...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2022 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani