Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Arhiv

Logotip 45.-te obletnice vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin.

Vabljeni na sejem Narava – zdravje 20. – 23. oktober 2021

15.10.2021

Obveščamo, vas, da IHPS letos sodeluje na sejmu Narava - zdravje od 20. - 23. oktobra 2021 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v dvorani KOCKA – A2. Predstavili bomo aktivnosti inštituta na področju zdravilnih in aromatičnih rastlin. Za obiskovalce...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Predstavitev rezultatov projekta EIP visok fižol v hmeljiščih

05.10.2021

Predstavitev rezultatov projekta v strokovnem prispevku, objavljenem v Agriculture & Food, Volume 9, 2021 S prispevkom »High bean production in Slovenian hop fields«  sta dr. Barbara Čeh in Bojan Čremožnik  predstavila...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Objavljamo petletni program razvoja IHPS

22.09.2021

Objavljamo petletni program razvoja Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS) za obdobje 2022-2026, ki ga je na podlagi 19. člena statuta IHPS dne 17.8.2021 sprejel Svet zavoda Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. 5-letni program razvoja Inštituta za hmeljarstvo...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Zbiranje ponudb za nakup mulčerjev

14.09.2021

Spoštovani, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije zbira ponudbe za nakup mulčerjev. Predmet nakupa sta dva univerzalna profesionalna mulečerja ter mulčer na hidravlični roki. Podroben opis najdete spodaj: Mulčer TEHNOS  MU 170 R ...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 6. septembra

07.09.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla v Savinjski dolini okrog 19. avgusta, na Koroškem pa okrog 25. avgusta. Sorta Styrian gold je prešla v tehnološko...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 2. septembra

03.09.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla v Savinjski dolini okrog 19. avgusta, na Koroškem pa okrog 25. avgusta. Sorta Styrian...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 30. avgusta

31.08.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla v Savinjski dolini okrog 19. avgusta, na Koroškem pa okrog 25. avgusta. Sorta Styrian gold je prešla v tehnološko zrelost okrog 26. avgusta,...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 26. avgusta

27.08.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla v Savinjski dolini okrog 19. avgusta, na Koroškem pa okrog 25. avgusta. Sorta Styrian gold je v teh dneh na vzorčeni lokaciji prešla v...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

UMERJANJE VLAGOMEROV

26.08.2021

I.J. KOŠIR: UMERJANJE VLAGOMEROV V letošnjem letu bomo na Oddelku za agrokemijo in pivovarstvo umerjali vlagomere za določanje vlage v hmelju. Vlagomere lahko oddate na oddelku za agrokemijo...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 24. avgusta

25.08.2021

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS Storžki sorte Savinjski golding na vzorčenih lokacijah v Savinjski dolini vizualno in organoleptično izkazujejo znake tehnološke zrelosti, na eni lokaciji pa že malenkost zaznavamo vonj po...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani