Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Arhiv

b

Obvestilo o namakanju hmelja

19.05.2022

Zaradi vročega in vetrovnega vremena se tla hitro sušijo. Glede na naše meritve se stanje vode v zgornjem in spodnjem sloju tal (20 cm in 40 cm) približuje kritični točki za namakanje z rolomati. To še posebej velja za hmelj na lažjih tleh in za prvoletne nasade hmelja. Zaradi tega...

Preberi več
Storžek hmelja v dveh barvah (temnozeleni listi in svetlo zeleni storžek)

Nujno obvestilo za hmeljarje: Hmeljeva listna uš – preglejte rastline in ukrepajte!

17.05.2022

V petek, 13.5.22 smo vas v Hmeljarskih informacijah št. 6 opozorili, da bodite pozorni na hmeljevo listno uš, ki se je v zadnjih 3 dneh (med vikendom smo imeli izredno toplo) prerazmnožila. Na spremljanji lokaciji v Žalcu je v zadnjih dneh na eno...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Vabilo na ogled Kmetije Turšič Slavko

17.05.2022

Vabimo vas na ogled Kmetije Turšič Slavko, ki bo v sredo 18. maja 2022 ob 9.00 Na Kmetiji Turšič Slavko, Dražica 12, Borovnica. Glavna dejavnost kmetije je pridelava in predelava sadja. Ima visokodebelni sadovnjak s starimi sortami sadja. V okviru projekta 'Inovativne prakse...

Preberi več
Ikona: storžek hmelja z listi

Prijava pridelave sadik hmelja za lastno samooskrbo

17.05.2022

Kot smo vas že obvestili, je z 11. aprilom 2022 prenehala veljati Odločba o nujnih ukrepih za preprečevanje vnosa in širjenja viroidnih zakrnelosti hmelja. V praksi to pomeni, da vsi uradni ukrepi glede CBCVd, ki so veljali do sedaj, postanejo priporočila. Pomembna sprememba je, da je CBCVd...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Izobraževanja o uporabi konoplje in fitoremediaciji v Spodnji Savinjski dolini

16.05.2022

Zadruga Konopko skupaj z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije (IHPS) izvaja projekt Fitoremediacija s konopljo. Zaradi prepoznane onesnaženosti tal na širšem območju Spodnje Savinjske doline želimo preveriti možnosti uporabe industrijske konoplje za čiščenje onesnažene...

Preberi več
Logo: Mednarodno leto zdravja rastlin - 12 maj

12. maja 2022 prvič obeležujemo Mednarodni dan zdravja rastlin

12.05.2022

Generalna skupščina Združenih narodov je 12. maj razglasila za mednarodni dan zdravja rastlin Po mednarodnem letu zdravja rastlin, ki je bilo leta 2020, je sedaj nastopil čas še za mednarodni dan rastlin. Ta bo letos prvič v četrtek, 12. 5. pod geslom “Varujmo rastline, varujmo...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Vabilo na osnovno usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za svetovalce za FFS

10.05.2022

Obveščamo vas, da Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije organizira OSNOVNO usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za SVETOVALCE ZA FFS, ki bo potekalo od 30. maja do 03. junija 2022. Na usposabljanje se prijavite s...

Preberi več

Zagovor doktorata o trgu s hmeljem

03.05.2022

Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru je na doktorskem študiju programa Agrarna ekonomika potekal 26. aprila 2022 zagovor doktorske disertacije s področja trga s hmeljem. Doktorat z naslovom VPLIV LASTNIŠKIH SORT NA TRG HMELJA ZDA v letih od 2000 do 2020 je...

Preberi več
Logotip 45.-te obletnice vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin.

15. dnevi odprtih vrat v Vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin

03.05.2022

15. dnevi odprtih vrat v Vrtu zdravilnih in aromatičnih rastlin na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije v Žalcu, 6. in 7. maj 2022 od 8h do 18h Program 6. maj 2022 ob 9h-12h: Posvet 'Samooskrba z zelišči v Sloveniji'

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Rezultati 2. pisnega preverjanja znanja za izvajalce ukrepov varstva rastlin

25.04.2022

Znani so rezultati 2. pisnega preverjanja znanja za izvajalce ukrepov varstva rastlin, ki je potekalo dne: 22. 04. 2022 Izpit so opravili kandidati, ki so dosegli najmanj 37 točk (60 %) in več od možnih 62 točk. Preglednica 1: Rezultati...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2022 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani