Pojdi do vsebine
logo

Uradni zdravstveni pregledi kmetijskih rastlin

Strokovni pregledi matičnih hmeljišč in sadik hmelja

Na podlagi Pravilnika o trženju razmnoževalnega materiala in sadik hmelja (Uradni list RS, št. 45/13 in 24/15) je potrebno vsako leto pred načrtovano rezjo sadik hmelja iz certificiranih matičnih hmeljišč (CMH) in standardnih matičnih hmeljišč (SMH) prijaviti nasade, da se v njih tekom vegetacije izvedejo strokovni pregledi (zdravstveni in pregledi sortne čistosti in fiziološkega stanja nasadov). Prav tako pa je potrebno na podlagi Odločbe o nujnih ukrepih za preprečevanje vnosa in širjenja viroidne zakrnelosti hmelja (Uradni list RS, št. 21/15) pred načrtovano rezjo prijaviti proizvodni nasad hmelja, da se izvede med rastno sezono strokovni zdravstveni pregled. Pridelovalec sadik hmelja B certifikata (CSB) in standardnih sadik (St.) mora pred trženjem sadik in tudi če jih uporabi za lastno uporabo, prijaviti v pregled in uradno potrjevanje, kar je podlaga za izdajo uradnih potrdil.

Povezava na certificiranje sadik hmelja.

Dobavitelj-hmeljar, kot naročnik uradnih pregledov, plača uradne preglede po veljavne ceniku inštituta, ki je v preglednici.

Naziv Enota Cena z DDV (€)
 Uradni pregled v standardnem matičnem hmeljišču (SMH) 1 ha 287,44
 Uradni pregled v certificiranem matičnem hmeljišču (CMH) 1 ha 287,44
 Zdravstveni pregled v proizvodnem hmeljišču (PH) 1 ha 157,66
 Zdravstveni pregled certificiranih sadik B (CSB) in standardnih sadik (St.) 1 ura 25,38
 Uradna etiketa 1 kos 0,43

 

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani