Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Sadilni material hmelja – Certificirane sadike hmelja – CSA

Sadika hmelja v lončku
Sadilni material hmelja

Pridelava certificiranega sadilnega materiala hmelja  – certificirane sadike A, poteka skladno z zakonodajo na tem področju.

Naročila za pridelavo sprejemamo v jesenskem obdobju za naslednjo vegetacijo oziroma do meseca marca v tekočem letu. In sicer za sorte: AURORA, CELEIA, SAVINJSKI GOLDING, BOBEK, STYRIAN GOLD, STYRIAN EUREKA, DANA, CERERA, STYRIAN WOLF, STYRIAN CARDINAL, STYRIAN EAGLE, STYRIAN KOLIBRI, STYRIAN DRAGON in STYRIAN FOX.

Naročila sprejemamo po vrstnem redu (datum naročila) do zapolnitve kapacitet.

Prosimo vas, da naročila za sadike oddajate preko novih spletnih obrazcev.

Dodatne informacije pridobite po tel.: 03/71-21-634 in na prodaja@ihps.si

Pojasnilo (15.12.2022):

Vezano na sortno strukturo v slovenskih hmeljiščih je IHPS določil, da za obseg baze osnovnih matični rastlin, ki so namenjene razmnoževanju, izhajamo iz deleža posameznih sort hmelja v sortni strukturi v slovenskih hmeljiščih. To pomeni, da za sorte, ki so zastopane v večjem deležu – najmanj 10 % in več v pridelavi, ohranjamo bazo matičnih rastlin za zagotovitev sadilnega materiala – sadik za 8- do 10-odstotno raven letne obnove. To so sorte Aurora, Celeia, Bobek, Savinjski golding, Syrian Wolf in Styrian gold.

Za druge sorte v pridelavi Styrian Eureka, Dana, Cerera, Styrian Cardinal, Styrian Eagle, Styrian Kolibri, Styrian Dragon in Styrian Fox, za katere se v zadnjih letih ne izkazuje večji interes, pa imamo za sezono razmnoževanja 2023 omejeno število matičnih rastlin, in sicer v obsegu, ki zagotavlja število sadik za približno 1 ha na letni ravni. Za navedene sorte bo v prihodnji sezoni v baza matičnih rastlin povečana, tako bo v primeru zanimanja/potreb možna večja realizacija pridelave sadik.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2023 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani