Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Analize hmelja in piva

IHPS  je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-025 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025):

Logotip: Slovenska akreditacija, SIST EN ISO

Smo člani analizne komisije Evropskega pivovarskega združenja in tako poleg izvajanja preskusnih metod s področja hmelja in pivovarstva sodelujemo tudi pri vrednotenju in razvoju novih preskusnih metod.

Na področju hmelja in hmeljnih proizvodov izvajamo vse preskusne metode zbrane v zbirki Analytica-EBC in dodatno še določanje primesi in odpada, ki je potrebno za pridobitev certifikata v okviru certificiranja pridelka hmelja. Usposobljeni smo za določanje sortne čistosti hmeljnih proizvodov.

Na področju pivovarstva izvajamo vse analize skladno s Pravilnikom o kakovosti piva. Poleg njih izvajamo tudi večino ostalih analiz zbranih v Analytici-EBC in MEBAK za celotno področje. Poleg hmelja smo usposobljeni tudi za analize sladu in neslajenih žit, ter vseh tehnoloških intermediatov sladice, pivine, mladega piva in končnega proizvoda piva, ki so potrebne za vrednotenje tehnološkega procesa in končnega proizvoda.

Cene nekaterih analiz so navedene v spodnji preglednici.

Določitev Analize v € (z DDV)
KVH-TE (7.4) cenik v pripravi
alfa-Wollm. (7.5) cenik v pripravi
alfa- in beta s HPLC (7.7) cenik v pripravi
vlaga (7.2) cenik v pripravi
komplet analiz za certificiranje cenik v pripravi
indeks staranja hmelja – HSI (7.13) cenik v pripravi
količina olja (7.10) cenik v pripravi
sestava olja (7.12) cenik v pripravi
polifenoli (7.14) cenik v pripravi
potrditev sortne čistosti cenik v pripravi
analize piva po pravilniku cenik v pripravi
alkohol v pivu cenik v pripravi
ekstrakt v pivu cenik v pripravi

Za dodatne informacije v zvezi z analitiko hmelja in hmeljnih proizvodov ter pivovarstva smo vam na voljo na tel. 03 71 21 608, 03 71 21 630 in 03 71 21 631 ali po e-pošti: iztok.kosir@ihps.si, marija.hribernik@ihps.si ali janez.ozimek@ihps.si.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani