IHPS je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-025 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025):
Smo člani analizne komisije Evropskega pivovarskega združenja in tako poleg izvajanja preskusnih metod s področja hmelja in pivovarstva sodelujemo tudi pri vrednotenju in razvoju novih preskusnih metod.
Na področju hmelja in hmeljnih proizvodov izvajamo vse preskusne metode zbrane v zbirki Analytica-EBC in dodatno še določanje primesi in odpada, ki je potrebno za pridobitev certifikata v okviru certificiranja pridelka hmelja. Usposobljeni smo za določanje sortne čistosti hmeljnih proizvodov.
Na področju pivovarstva izvajamo vse analize skladno s Pravilnikom o kakovosti piva. Poleg njih izvajamo tudi večino ostalih analiz zbranih v Analytici-EBC in MEBAK za celotno področje. Poleg hmelja smo usposobljeni tudi za analize sladu in neslajenih žit, ter vseh tehnoloških intermediatov sladice, pivine, mladega piva in končnega proizvoda piva, ki so potrebne za vrednotenje tehnološkega procesa in končnega proizvoda.
Cene nekaterih analiz so navedene v spodnji preglednici.
Določitev | Analize v € (z DDV) |
---|---|
KVH-TE (7.4) | cenik v pripravi |
alfa-Wollm. (7.5) | cenik v pripravi |
alfa- in beta s HPLC (7.7) | cenik v pripravi |
vlaga (7.2) | cenik v pripravi |
komplet analiz za certificiranje | cenik v pripravi |
indeks staranja hmelja – HSI (7.13) | cenik v pripravi |
količina olja (7.10) | cenik v pripravi |
sestava olja (7.12) | cenik v pripravi |
polifenoli (7.14) | cenik v pripravi |
potrditev sortne čistosti | cenik v pripravi |
analize piva po pravilniku | cenik v pripravi |
alkohol v pivu | cenik v pripravi |
ekstrakt v pivu | cenik v pripravi |
Za dodatne informacije v zvezi z analitiko hmelja in hmeljnih proizvodov ter pivovarstva smo vam na voljo na tel. 03 71 21 608, 03 71 21 630 in 03 71 21 631 ali po e-pošti: iztok.kosir@ihps.si, marija.hribernik@ihps.si ali janez.ozimek@ihps.si.