Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Pregledi naprav za nanos FFS

Na podlagi Zakona o fitofarmacevtskih sredstvih (Uradni list RS, št. 83/2012) ter Pravilnika o zahtevah glede pravilnega delovanja naprav za nanašanje fitofarmacevtskih sredstev in o pogojih ter načinu izvajanja njihovih pregledov, (Uradni list RS, št. 36/2019) Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije kot ena od osmih pooblaščenih organizacij izvaja redne preglede naprav za nanašanje fitofarmacevtskih sredstev.

Redne preglede naprav izvajamo na območju Spodnje in zgornje Savinjske doline, na celotnem območju Koroške, Šaleške doline kakor tudi na širšem območju Celja do Radeč in Vrhovega.

Pri delu uporabljamo sodobno opremo vodilnega nemškega proizvajalca Herbst na tem področju. Preglede naprav v glavnem izvajamo na terenu v spomladanskem času na osnovi izdelanega urnika, napravo pa lahko testirate tudi na sedežu podjetja na osnovi predhodnega dogovora.

Periodični pregledi se izvajajo vsake tri leta, cena testiranja škropilnic je glede na tip in velikost naprave navedena v spodnji preglednici. Za dodatne informacije se obrnite na Tel.: 03 7121 636 ali na e-mail: josko.livk@ihps.si.

   Tip naprave in velikost Cena z DDV
   PREGLED ŠKROPILNICE ŠIRINE do 10 m 41,00 EUR
   PREGLED ŠKROPILNICE ŠIRINE 10 do 15 m 51,50 EUR
   PREGLED ŠKROPILNICE ŠIRINE nad 15 m
62,00 EUR
   PREGLED PRŠILNIKA DO VKLJUČNO Z 10 ŠOBAMI 51,50 EUR
   PREGLED PRŠILNIKA Z VEČ KOT 10 ŠOBAMI 62,00 EUR
   VPIS NOVE NAPRAVE V EVIDENCO PREGLEDANIH NAPRAV 15,00 EUR

Več o pregledih naprav si lahko preberete tudi na spletnih straneh Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Testirni kovček, ki se priklopi na napravo pri testiranju.

 

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani