Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Analize vzorcev tal in gnojilni nasveti ter gnojilni načrti

Na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije izvajamo kemične analize vzorcev tal. Poleg osnovne analize (pH, fosfor, kalij) določamo v vzorcih tal tudi vsebnost humusa – organske snovi, magnezija, bora, rastlinam dostopnega dušika (Nmin), mikroelementov, vam podamo gnojilni nasvet in izdelamo gnojilni načrt. Cene analiz so navedene v spodnji preglednici.

Vrsta analize tal Določitev Cena analize v € (z DDV)
 Osnovna analiza tal  pH, fosfor, kalij  24,40
 organska snov (humus)  8,54
 magnezij  7,94
 bor  18,40
 Rastlinam dostopni dušik v tleh  nitratna oblika  11,21
 Rastlinam dostopni dušik v tleh  nitratna in amonijska oblika  17,58
 Hitri rastlinski nitratni test  nitrat  6,37
 Gnojilni nasvet  3,66
 Gnojilni načrt na GERK na leto  5,08

Poleg zgoraj omenjenih analiz določamo tudi celokupni fosfor, kalij, magnezij, kalcij, bor in dušik v različnih oblikah (celokupni, amonijakalni, nitratni) ter druge standardne kemijske analize. Za potrebe celostnega opisa vzorca tal izvajamo tudi standardno pedološko analizo, ki je vsebuje kemijski in mehanski opis tal.

Vzorce tal sprejemamo vsak delovni dan med 7 in 15 uro na Oddelku za rastline, tla in okolje, lahko pa jih pošljete na naslov: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec.

Pri nas si lahko izposodite tudi sondo za natančen odvzem vzorca tal in se seznanite s pravilnim načinom vzorčenja.

Za dodatne informacije v zvezi z analizo tal smo vam na voljo na tel. 03 71 21 636 ali 03 71 21 612 ali po e-pošti: bojan.cremoznik@ihps.si ali barbara.ceh@ihps.si.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2023 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani