Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Analize vzorcev tal in gnojilni nasveti ter gnojilni načrti

Na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije izvajamo kemične analize vzorcev tal. Poleg osnovne analize (pH, fosfor, kalij) določamo v vzorcih tal tudi vsebnost humusa – organske snovi, magnezija, bora, rastlinam dostopnega dušika (Nmin), mikroelementov, vam podamo gnojilni nasvet in izdelamo gnojilni načrt. Cene analiz so navedene v spodnji preglednici.

Vrsta analize tal Določitev Cena analize v EUR (z DDV)
Osnovna analiza tal  pH, fosfor, kalij 26,84
 organska snov (humus) 10,37
 magnezij 9,15
 bor 18,40
Gnojilni nasvet do 5 vzorcev 6,00
Gnojilni nasvet nad 5 vzorcev 12,00
Rastlinam dostopni dušik v tleh nitratna                                   oblika+ekstrakcija 13,55
Rastlinam dostopni dušik v tleh nitratna in amonijska oblika+ekstrakcija 21,15
Hitri rastlinski nitratni test nitrat 7,6
Gnojilni načrt na GERK enoletni 6,10
Gnojilni načrt na GERK petletni 30,50
Mehanska analiza tal 28,06
pH v KCl 8,54

Poleg zgoraj omenjenih analiz določamo tudi celokupni fosfor, kalij, magnezij, kalcij, bor in dušik v različnih oblikah (celokupni, amonijakalni, nitratni) ter druge standardne kemijske analize. Za potrebe celostnega opisa vzorca tal izvajamo tudi standardno pedološko analizo, ki je vsebuje kemijski in mehanski opis tal.

Vzorce tal sprejemamo vsak delovni dan med 7 in 15 uro na Oddelku za rastline, tla in okolje, lahko pa jih pošljete na naslov: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec.

Pri nas si lahko izposodite tudi sondo za natančen odvzem vzorca tal in se seznanite s pravilnim načinom vzorčenja.

Zakaj analiza tal, pravilen postopek vzorčenja tal in ravnanje z vzorcem tal (B.Čeh): docx [407 kB] pdf [2,0 mB]

Za dodatne informacije v zvezi z analizo tal smo vam na voljo na tel. 03 71 21 636 ali 03 71 21 612 ali po e-pošti: bojan.cremoznik@ihps.si ali barbara.ceh@ihps.si.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani