Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Obvestilo poljedelcem, Letnik 33 , št. 1, 26. marca 2024

Izdaja Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec
Urednik/ca: Silvo Žveplan
E-pošta urednika: silvo.zveplan@ihps.si
Uredniški odbor: Silvo Žveplan, Alenka Ferlež Rus, dr. Magda Rak Cizej,dr. Barbara Čeh, Gregor Leskošek
ISSN 2536– 2321
Letnik 33 , št. 1
26. marca 2024

Spomladansko zatiranje plevelov v žitih (S. Žveplan)

Za prihodnje dni so za področje Savinjske in Koroške regije napovedane padavine. Dnevne temperature bodo okoli 16 °C, nočne temperature nekaj nad 0 °C. Aplikacijo herbicidov priporočamo v dnevih, ko so napovedane nočne temperature nad 5 °C. Posevki ozimin so v razvojnih fazah razraščanja. Jari posevki so večinoma v fazah vznika. Ob dvigu temperatur in po napovedanih padavinah, bodo posevki in pleveli intenzivno rasti. Uspeh varstva pred pleveli je odvisen predvsem od: pravilne ocene zapleveljenosti, izbire primernega herbicida in pravočasne ter kakovostne aplikacije. Žito je na konkurenco plevelov najbolj občutljivo v času razraščanja žit, ko zapleveljenost najbolj ovira razvoj žit in posledično zmanjšuje pridelek.

Pred uporabo herbicida ali kombinacije več herbicidov natančno preberite priložena navodila za uporabo in jih ob aplikaciji dosledno upoštevajte!

Celotno obvestilo: docx  [48 kB], pdf  [253 kB].

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani