Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Monika Oset Luskar

Naziv, ime in priimek
Monika Oset Luskar
Popolni naziv
Univerzitetna diplomirana inženirka kmetijstva
Oddelek (kratica)
ORTO
Delovno mesto
Višji svetovalec področja I
Skupina
Raziskovalci
Telefon
03 71 21 634 GSM: 041 894 635
E-naslov
Monika.Oset-Luskar@ihps.si
Področje dela

Preizkušanje sort hmelja in okrasnih rastlin, razmnoževalni material hmelja.

Delovne izkušnje

2001 – 2004: Strokovno in raziskovalno delo na področju žlahtnjenja hmelja, genske banke hmelja in introdukcije hmelja.

2004 – 2009: Delo na področju kontrole integrirane pridelave kmetijskih pridelkov, ki zajemalo organizacijo izvedbe in kontrolo.

2007  – danes: odgovorna za koordinacijo nalog preizkušanja sort hmelja in okrasnih rastlin, vzgojo rastlin za področje vzgoje osnovnega genetskega materiala hmelja in vivo ter za strokovno vodenje pridelave, tehnologije in zdravstvenega varstva rastlin certificiranih sadik hmelja, sodelovanje pri različnih projektih s področja dela.

2010 – danes: Vodenje organizacijske enote  (Oddelek za rastline tla in okolje).

Kratek življenjepis

Monika Oset Luskar, univ. dipl. inž. kmet; je 1997 vpisala univerzitetni študij agronomije na Fakulteti za kmetijstvo UM, ki ga je končala 2000. Od 2001 je zaposlena na IHPS, najprej je do 2004 strokovno in raziskovalno delala na področju žlahtnjenja hmelja, genske banke hmelja in  introdukcije hmelja. Od 2004 do 2009 je opravljala delo na področju kontrole integrirane pridelave kmetijskih pridelkov, ki zajemalo organizacijo izvedbe in kontrolo. Od 2007 je odgovorna za koordinacijo nalog preizkušanja sort hmelja in okrasnih rastlin, vzgoje osnovnega genetskega materiala hmelja in vivo ter je odgovorna strokovna oseba dobavitelja, kar zajema vodenje pridelave, tehnologije in zdravstvenega varstva sadilnega materiala hmelja na IHPS. Vključena je v strokovno raziskovalno delo v sklopu javne službe hmeljarstvo, javne službe genska banka hmelja in vrtnarstvo ter drugih projektov. Je članica teama ožje raziskovalne skupine za vzgojo novih sort melja. Ima opravljen strokovni izpit iz upravnega postopka ter usposabljanje za mentorja za izvajanje praktičnega usposabljanja ter ima licenco za preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije Poljedelec/poljedelka, Hmeljar/hmeljarka.

Članstvo

Slovensko agronomsko društvo.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2023 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani