Pojdi do vsebine
logo

Predstavljen pilotni projekt Male kmetije v oddaji Ljudje in zemlja

29. novembra 2020 je bil v oddaji Ljudje in zemlja, ki je predvajana na nacionalni TV, predstavljen pilotni projekt Male kmetije, ki ga vodi IHPS. Posnetek si lahko ogledate na povezavi: Ljudje in zemlja (rtvslo.si).

Cilj projekta je vzpostaviti tri pilotne kmetije, na katerih se bo moč naučiti in videti, da so lahko male kmetije konkurenčne, četudi imajo svojo posest tudi na OMD in VVO, ob predpostavki, da izkoristijo njihove naravne danosti. Novinar Branko Vrabec je obiskal dve od vključenih ekoloških kmetij, kmetiji Gruden in Ileršič, ki sta iz Primorsko-notranjske regije. Vodja projekta dr. Barbara Čeh je bila vključena v oddajo preko video povezave; predstavila je cilje projekta in pomen strokovno utemeljenega gnojenja tudi na ekoloških kmetijah. Martina Gomzi in dr. Stane Klemenčič s  KGZS-MB sta predstavila pomen ekološkega zatiranja plevelov in nove izdelke in dejavnosti na kmetijah na področju čebelarjenja in apiterapije.

     

     

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani