Pojdi do vsebine
logo

Novice in dogodki

Logotip okroglega formata, ki označuje aktivnosti IHPS povezane z varovanjem okolja.

Sestanek projektne skupine 23. oktobra 2019 v Ekomuzeju hmeljarstva v Žalcu

24.10.2019

23. oktobra 2019 so se na IHPS zbrali partnerji v pilotnem projektu Konkurenčnost kmetovanja malih kmetij na VVO in OMD, cilj katerega je prenos znanja vodilnega partnerja IHPS ter KGZS-MB v prakso z namenom  vzpostaviti tri pilotne kmetije, na katerih se bo moč po...

Preberi več
Logotip okroglega formata, ki označuje aktivnosti IHPS povezane z varovanjem okolja.

OBNOVITVENO usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za SVETOVALCE ZA FFS

22.10.2019

Obveščamo vas, da Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije organizira OBNOVITVENO usposabljanje za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi za SVETOVALCE ZA FFS , ki bo potekalo 06. novembra 2019. Na...

Preberi več

Prodaja prostih količin hmelja letnik 2019

08.10.2019

Spoštovani, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije zbira ponudbe za prodajo prostih količin hmelja letnik 2019. Celotno obvestilo si lahko preberete na tej povezavi.  

Preberi več

Avstralci poročajo o uspešni mednarodni raziskavi, ki so jo vodili slovenski raziskovalci

07.10.2019

O izvirnem znanstvenem članku, objavljenem v ugledni znanstveni reviji in nastalem v sodelovanju dr. Andreje Čerenak z ostalimi kolegi mednarodnega konzorcija, zanimivo poročajo na avstralski spletni strani, ki je dosegljiva na spodnji povezavi

Preberi več

IHPS s 6 partnerji iz 5 EU držav izvaja zelo zanimiv evropski projekt

25.09.2019

S projektom  LIFE BioTHOP, ki se je začel julija 2019, trajal pa bo do junija 2022, bomo  v slovenska hmeljišča uvedli novo bioplastično vrvico, 100 % biorazgradljivo, reciklabilno in kompostabilno, ki predstavlja okolju prijaznejšo alternativo...

Preberi več

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 5. septembra

06.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Celeia je na vzorčenih lokacijah v tehnološki zrelosti. Masa in dolžina storžkov sta ustaljeni. Tudi sorta S. Wolf je v tehnološki zrelosti....

Preberi več
VZAR_zelisca

DELAVNICE NA TEMO ZELIŠČ

05.09.2019

Začel se bo cikel delavnic in predavanja v sklopu EU projekta ITP Zeliščarska dediščina. Več...  

Preberi več

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 2. septembra

03.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Merjeni parametri potrjujejo tehnološko zrelost sorte Bobek tako v Savinjski dolini kot na Koroškem.  

Preberi več

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 30. avgusta

02.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Na podlagi dodatnih vzorčenj iz poskusov ocenjujemo, da je sorta S. Wolf v teh dneh prešla v tehnološko zrelost. Storži te sorte so zeleni, zaprti, šumijo in...

Preberi več

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 29. avgusta

30.08.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Aurora, je v začetku tega tedna prešla v tehnološko zrelost. Masa 100 suhih storžkov je 10,7 do 12,6 g. Vsebnost alfa-kislin se je ustalila in je od 7,9 do...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani