Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Katalogi sort hmelja

Platnica kataloga
Val dišavnega hmelja s Štajerske

Slovenske sorte hmelja, ki so v pridelavi in so bile požlahtnjene na inštitutu so predstavljene v dveh katalogih sort. Tradicionalne, finoaromatične in grenčične so predstavljene v katalogu z naslovom Legenda žlahtne arome (2016), medtem ko so sorte z drugačno aromo predstavljene v katalogu z naslovom Val dišavnega hmelja s Štajerske (2016). Z dobro analitsko in fotografsko predstavitvijo ter atraktivnim oblikovanjem sta dobra opora pri navezavah v tujini in pri promociji slovenskih sort hmelja. Katalog je izdelan v obliki mapice z vložnimi listi. Vsaka sorta je predstavljena na posameznem vložnem listu.

Posamezna sorta je predstavljena s podatki o izvoru (pedigreju) sorte, času tehnološke zrelosti, skladiščni obstojnosti, morfološkimi podatki in fotografijami o obliki, teži in velikosti storžka, obliki in razraščenosti habitusa rastline, podatkih o odpornosti na bolezni (hmeljeva peronospora, hmeljeva pepelovka, verticilijska uvelost hmelja). Dodana je tudi slika genetske analize narejena v obliki dendrograma z razvidnimi sorodstvenimi odnosi nove sorte glede na uveljavljene domače in tuje sorte v pridelavi.

PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2024 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani