Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Novice in dogodki

IHPS s 6 partnerji iz 5 EU držav izvaja zelo zanimiv evropski projekt

25.09.2019

S projektom  LIFE BioTHOP, ki se je začel julija 2019, trajal pa bo do junija 2022, bomo  v slovenska hmeljišča uvedli novo bioplastično vrvico, 100 % biorazgradljivo, reciklabilno in kompostabilno, ki predstavlja okolju prijaznejšo alternativo...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 5. septembra

06.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Celeia je na vzorčenih lokacijah v tehnološki zrelosti. Masa in dolžina storžkov sta ustaljeni. Tudi sorta S. Wolf je v tehnološki zrelosti....

Preberi več
VZAR_zelisca

DELAVNICE NA TEMO ZELIŠČ

05.09.2019

Začel se bo cikel delavnic in predavanja v sklopu EU projekta ITP Zeliščarska dediščina. Več...  

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 2. septembra

03.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Merjeni parametri potrjujejo tehnološko zrelost sorte Bobek tako v Savinjski dolini kot na Koroškem.  

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 30. avgusta

02.09.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Na podlagi dodatnih vzorčenj iz poskusov ocenjujemo, da je sorta S. Wolf v teh dneh prešla v tehnološko zrelost. Storži te sorte so zeleni, zaprti, šumijo in...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 29. avgusta

30.08.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Aurora, je v začetku tega tedna prešla v tehnološko zrelost. Masa 100 suhih storžkov je 10,7 do 12,6 g. Vsebnost alfa-kislin se je ustalila in je od 7,9 do...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 26. avgusta

27.08.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je prešla v tehnološko zrelost 19. avgusta. V začetku tega tedna (26. avgust) pa sta v tehnološko...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Ali ima lepo oblečen kmet večji ugled in ali so lahko od lepo oblečene kmetice še slajše potice

26.08.2019

Gornja Radgona, mednarodni sejem AGRA, 25. 8. 2019:  Ekoci, eko civilna iniciativa Slovenije je skupaj s Pomurskim sejmom in partnerji projekta Ekoci green design  ter Zvezo podeželske mladine Slovenije organizirala  zanimiv posvet, ki so se ga udeležili...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje dozorevanja hmelja – rezultati vzorčenja 22. avgusta

23.08.2019

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je prešla v tehnološko zrelost v začetku tega tedna (19. avgusta). Pri vzorčenju 22. avgusta so bili storžki na vzorčenih lokacijah v polni zrelosti.  Vlaga v storžkih je...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

IHPS se predstavlja na AGRI 2019

23.08.2019

Tudi letos sodeluje Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije na sejmu Agra 2019 na Pomurskem sejmu. Skupaj z Ekoci ekocivilno iniciativo Slovenije in Pomurskim sejmom smo zasadili Poligon Zeleni dragulji narave na katerem IHPS predstavlja različne sorte...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani