Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Novice in dogodki

Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 31. avgusta

01.09.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla okrog 17. avgusta, sorta Aurora pa na nekaterih lokacijah okrog 24. avgusta, na drugih v sledečih dneh. V teh dneh so storžki...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 27. avgusta

28.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla okrog 17. avgusta. Sorta Aurora je v tehnološko zrelost prešla na nekaterih lokacijah okrog...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

UMERJANJE VLAGOMEROV

28.08.2020

I. J. KOŠIR: UMERJANJE VLAGOMEROV V letošnjem letu bomo na Oddelku za agrokemijo in pivovarstvo umerjali vlagomere za določanje vlage v hmelju. Vlagomere lahko oddate na oddelku za agrokemijo in pivovarstvo do...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

REZULTATI PISNEGA PREVERJANJA ZNANJA ZA SVETOVALCE ZA FFS

27.08.2020

V priponki so objavljeni rezultati pisnega preverjanja znanja za svetovalce za FFS, ki je potekalo 25. 8. 2020. Rezultati 25.8_

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 24. avgusta

25.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Sorta Savinjski golding je v tehnološko zrelost prešla okrog 17. avgusta. Pri sorti Aurora se je v zadnjih dneh povečala tako vsebnost alfa-kislin v...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 20. avgusta

21.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Rezultati vzorčenja storžkov sorte Savinjski golding dne 20. avgust 2020 kažejo, da imajo storžki zlato zeleni, kar drobljivi, dišijo in šumijo.

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 17. avgusta

18.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Četrto vzorčenje storžkov smo pri sorti Savinjski golding na več lokacijah izvedli v ponedeljek, 17. avgusta. Storžki sorte Savinjski golding že prijetno dišijo in nekoliko šumijo, malo je drobljivih, so zlato...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 13. avgusta

14.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Tretje vzorčenje storžkov smo pri sorti Savinjski golding na več lokacijah izvedli 13. avgusta. Storžki sorte Savinjski golding so zeleni, že prijetno dišijo in nekoliko šumijo, so pa kar drobljivi, nekaj je še...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2020 – rezultati vzorčenja 10. avgusta

11.08.2020

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Drugo vzorčenje storžkov smo pri sorti Savinjski golding izvedli  10. avgusta, in sicer na lokacijah Vrbje, Kapla, Trnava in Moškanjci. Storžki sorte Savinjski golding so še zeleni, medli, nekompaktni, še veliko je...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Zgodnja prognoza letošnjega pridelka hmelja po sortah

11.08.2020

B. Čeh, I. Friškovec, M. Oset Luskar Zgodnjo prognozo pridelka smo naredili konec julija / začetek avgusta na podlagi štetja cvetov ter obstoječih regresijskih enačb za posamezne sorte, in sicer sorte  Aurora, Savinjski golding, Bobek, Celeia in Styrian Gold....

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani