Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Arhiv

b

Namakanje hmelja

22.08.2023

Glede na naše meritve se stanje vode v zgornjem in spodnjem sloju tal (20 cm in 40 cm) nahaja blizu kritične točke za namakanje z rolomati. To še posebej velja za hmelj na lažjih tleh in za prvoletne nasade hmelja. Zaradi tega priporočamo začetek namakanja predvsem poznih sort...

Preberi več
Ni slike

Objavljamo prosta delovna mesta

21.08.2023

Obveščamo vas, da smo objavili tri prosta delovna mesta. Razpisni pogoji so objavljeni na spletnih straneh Zavoda RS za zaposlovanje: Vodilni...

Preberi več

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2023 – rezultati vzorčenja 17. avgusta

18.08.2023

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS (18.08.2023) Sorta Savinjski golding v Savinjski dolini tako na lokacijah, ki so bile nepoplavljenih kot tistih, ki so bile poplavljene, te dni prehaja v tehnološko zrelost. Storžki so zlato zeleni, šumijo, se odbijajo, šumijo in...

Preberi več

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2023 – rezultati vzorčenja 14. avgusta

15.08.2023

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS (15.08.2023) Rastline sorte Savinjski golding so primernega habitusa za to sorto, se pravi vretenasto valjastega. Storžki so zlato zeleni, šumijo, se odbijajo, nekaj pa je še medlih in drobnih, vendar pa se ponekod nekateri storžki...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Ravnanje po poplavah na njivah, vrtovih, v sadovnjakih in z živili

15.08.2023

Kot so zapisali na spletnih straneh MKGP in MOP, ne uživajte hrane, ki je bila v stiku s poplavno vodo. Prav tako za uživanje niso primerni pridelki s poplavljenih vrtov in njiv. Več:

Preberi več
Storžek hmelja v dveh barvah (temnozeleni listi in svetlo zeleni storžek)

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2023 – rezultati vzorčenja 10. avgusta

11.08.2023

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS (11.08.2023) Rastline sorte Savinjski golding so primernega habitusa za to sorto, se pravi vretenasto valjastega. Storžki so v fenofazi zorenja. So zeleni, zaprti, že nekoliko dišijo, malenkost že šumijo, nekoliko se že odbijajo,...

Preberi več
Storžek hmelja v dveh barvah (temnozeleni listi in svetlo zeleni storžek)

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2023 – rezultati vzorčenja 7. avgusta

09.08.2023

Dr. Barbara Čeh, Monika Oset Luskar in Darja Zupanc, IHPS V sklopu Strokovne naloge Tehnologija pridelave in predelave hmelja, ki jo izvaja IHPS, bomo v letu 2023 spremljali parametre tehnološke zrelosti (vsebnost vlage v storžkih, masa suhih storžkov, dolžina storžkov in vsebnost...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Diagnostični laboratorij IHPS: Obvestilo

07.08.2023

Obveščamo vas, da Diagnostični laboratorij IHPS, zaradi aktivacije načrta izrednih razmer, do nadaljnjega sprejema samo uradne vzorce. Vse ostale aktivnosti za zunanje naročnike so do končanja izrednih razmer odpovedane. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.  

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Kampanja ozaveščanja (EFSA): Ohranimo rastline zdrave, varujmo življenje

27.07.2023

EFSA, Evropska komisija (EK) in sodelujoče organizacije v državah članicah Evropske unije (EU) začenjajo kampanjo ozaveščanja s sloganom #PlantHealth4Life ali »Ohranimo rastline zdrave, varujmo življenje«. Namen kampanje je ozaveščanje prebivalstva o pomenu zdravja...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Povabilo k oddaji ponudb za nakup Traktorja IMT 549

27.07.2023

Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Cesta žalskega tabora 2, 3310 Žalec (v nadaljevanju: IHPS) vabi vse zainteresirane k oddaji ponudbe za odkup Traktorja IMT 549. Vašo ponudbo pričakujemo najkasneje do 9. 8. 2023 do 12.00 ure. ...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2023 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani