Pojdi do vsebine
Logotip: Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije

Novice in dogodki

Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 9. avgusta

10.08.2021

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS Z vzorčenjem smo pri sorti Savinjski golding začeli 6. avgusta, in sicer na lokacijah Vrbje, Kapla, Trnava. Drugo vzorčenje smo izvedli 9. avgusta. Storžki sorte Savinjski golding so glede na lokacijo zelo različno razviti; nekje so še odprti in...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021 – rezultati vzorčenja 6. avgusta

10.08.2021

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS S prvim vzorčenjem smo pri sorti Savinjski golding začeli 6. avgusta, in sicer na lokacijah Vrbje, Kapla, Trnava. Storžki sorte Savinjski golding so še ne kompaktni in medli, dolžina storžkov je 27 mm, vlaga v storžkih je glede na lokacijo med...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Ukrepanje po toči

10.08.2021

Po neurju s točo v tem terminskem obdobju, ko so rastline v fenofazi razvoja storžkov, zgodnejša sorta Savinjski golding pa že v fazi zorenja storžkov, je ukrepanje predvsem v smislu, da omogočimo rastlinam čim hitrejšo regeneracijo do termina obiranja ter za naslednjo rastno sezono. ...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Praktičen prikaz kemijskih analiz certificiranja hmelja

09.08.2021

Obveščamo vas, da bo praktičen prikaz kemijskih analiz certificiranja hmelja in kakovostnih parametrov hmelja v sredo, 18.08.2021 ob 9. uri v laboratoriju OAP na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije. Prosimo vse zainteresirane, da udeležbo sporočite na elektronski naslov 

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Spremljanje parametrov tehnološke zrelosti v letu 2021

02.08.2021

Dr. Barbara Čeh in Monika Oset Luskar, IHPS. V sklopu Strokovne naloge Tehnologija pridelave in predelave hmelja, ki jo izvaja IHPS, bomo v letu 2021 spremljali parametre tehnološke zrelosti (vsebnost vlage v storžkih, masa suhih storžkov, dolžina storžkov in vsebnost alfa-kislin) na več...

Preberi več
Ilustrativna slika, ki jo uporabljamo za označevanje prispevkov na temo hmeljarstva

Ukrepanje v stresnih razmerah za rast hmelja

19.07.2021

Ob prekomerni namočenosti tal (ko se tla ustrezno osušijo), po toči, visokih temperaturah … je priporočljivo prizadete rastline poškropiti z enim od pripravkov, ki delujejo na rastline kot stimulatorji rasti. Uporabite lahko tekoče foliarno gnojilo na osnovi aminokislin, npr....

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Rezultati 2. pisnega preverjanja znanja za Svetovalce za FFS

06.07.2021

Objavljamo rezultate 2. pisnega preverjanja znanja za Svetovalce za FFS: docx [236 kB], 

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

Naj piva Slovenije 2021

28.06.2021

Žalec, 18. junij 2021: V okviru dogodka »Naj piva Slovenije 2021«, ki je potekal v Žalcu, je bilo podeljenih 13 nacionalnih poklicnih kvalifikacij pivovar/pivovarka, 19 priznanj pivom odlične kakovosti in razglašeno najljubše pivo Fontane piv Zeleno...

Preberi več
Logotip informacij in prispevkov vezanih na pridelavo hrane, varovanje okolja in krajine.

VABILO na Predavanja z delavnico: Pridelava zelišč v času podnebnih sprememb

22.06.2021

VABILO na Predavanja z delavnico: Pridelava zelišč v času podnebnih sprememb,  ki bodo v sredo, 23. junija 2021 ob...

Preberi več
b

NAMAKANJE HMELJA (18. 6. 2021)

18.06.2021

B. Naglič Glede na naše meritve se stanje vode v zgornjem in spodnjem sloju tal (20 cm in 40 cm) nahaja blizu kritične točke za namakanje z rolomati. Zaradi tega priporočamo začetek namakanja vseh nasadov hmelja. Vodna bilanca se tudi v prihodnjih dneh ne bo...

Preberi več
PRIJAVA NA NAŠE ELEKTRONSKE NOVICE
© 2016 - 2021 Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije vse pravice pridržane. | Piškotki | Izjava o dostopnosti | Zemljevid strani